Om instituttet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Statskundskab > Om instituttet

Om instituttet

Velkommen til Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.
Institut for Statskundskab hører under Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Institut for Statskundskab har gennem de seneste år udviklet sig til et stort og velfungerende institut på Københavns Universitet med ca. 1500 indskrevne studerende samt omkring 300 udenlandske udvekslings- og gæstestuderende per år. Søgningen til studiet har gennem mange år været stor, og dermed placeret adgangskvotienten for optagelse på statskundskabsstudiet blandt de absolut højeste på landsplan. 

Det videnskabelige personale udgøres af ca. 75 professorer, lektorer og adjunkter samt ca. 35 indskrevne ph.d. studerende. Administrationen omfatter 20 teknisk administrative medarbejdere. 

Institut for Statskundskab blev oprettet i 1960 under navnet Institut for Samtidshistorie og Statskundskab. Fra 1965 modtog instituttet de første samfundsfagsstuderende, i begyndelsen kun hovedfagsstuderende, senere også bifagsstuderende. Fra 1980 fik instituttet en forvaltningsoverbygning og kunne nu uddanne kandidater både i Samfundsfag og med titlen cand. adm. pol. Siden 1991 har instituttets kandidater haft titlen cand. scient. pol. Således tilbyder man i dag både en bachelorgrad (BSc i Statskundskab) og en kandidatgrad (cand.scient.pol.). Instituttet arbejder i disse år på at udvide antallet af især overbygningsuddannelser og håber at kunne tilbyde flere især engelsksprogede uddannelser. 

Instituttets kandidater er i dag velrenommerede og eftertragtede både på det offentlige og private arbejdsmarked, og de videnskabelige medarbejderes forskning er løftet op på et højt internationalt niveau. 

Lars Bo Kaspersen
Institutleder, Professor