Om instituttet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Statskundskab > Om instituttet

Om instituttet

Velkommen til Institut for Statskundskab, Københavns Universitet.
Institut for Statskundskab hører under Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Vi vil være en del af løsningen på de politiske og sociale problemer ved at anvende vores viden og indsigt til innovation.

Vi giver de studerende redskaber til at skabe en bedre fremtid ved at lære dem at identificere, analysere og løse samfundets problemer.

Vi udvikler innovative tilgange til studiet af politik og internationale relationer.

Vi uddanner bachelorer og kandidater i statskundskab såvel som cand.mag. med sidefag i samfundsfag. Vi uddanner ligeledes kandidater i Security Risk Managment. I samarbejde med CBS uddanner vi offentlige ledere på Master i Public Governance uddannelse. 

Instituttet har cirka 1.800 indskrevne studerende samt omkring 100 udenlandske udvekslings- og gæstestuderende per år.

Det videnskabelige personale udgøres af 76 professorer/MSO, lektorer/seniorforskere, videnskabelige assistenter, militæranalytikere og forskere, adjunkter og post.docs samt 41 indskrevne ph.d.-stipendiater. Administrationen omfatter 20 medarbejdere.

Vores studerende har en lang række erfaringer som de trækker på i deres studier – fra deltagelse i de olympiske lege i 2016 (en studerende vandt bronze) til arbejde som studentermedhjælp. Vores studerende er således aktive og engagerede, hvilket også viser sig i en lang række foreninger og debatklubber, samt et kor og en årlig revy.

Institut for Statskundskab blev oprettet i 1960 under navnet Institut for Samtidshistorie og Statskundskab. Fra 1965 modtog instituttet de første samfundsfagsstuderende, i begyndelsen kun hovedfagsstuderende, senere også bifagsstuderende. Fra 1980 fik instituttet en forvaltningsoverbygning og kunne nu uddanne kandidater både i Samfundsfag og med titlen cand. adm. pol. Siden 1991 har instituttets kandidater haft titlen cand. scient. pol. Således tilbyder man i dag både en bachelorgrad (BSc i Statskundskab) og en kandidatgrad (cand.scient.pol.). I 2015 udbød instituttet for første gang kandidatuddannelsen i Security Risk Management.
 Til toppen