Podcast fra Institut for Statskundskab – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Statskundskab > Om instituttet > Podcast

Podcast

Sådan fungerer EU: En RÆSON-podcast med Peter Nedergaard / Afsnit 2: Teoretiske perspektiver på EU

De sidste år har en serie af kriser fået mange til at stille spørgsmålstegn ved EU’s fremtid. I denne podcast diskuterer en af Danmarks førende EU-eksperter, professor Peter Nedergaard, unionens fortid, nutid og fremtid.


Sådan fungerer EU: En RÆSON-podcast med Peter Nedergaard / Afsnit 1: Hvad er EU?

De sidste år har en serie af kriser fået mange til at stille spørgsmålstegn ved EU’s fremtid. I denne podcast diskuterer en af Danmarks førende EU-eksperter, professor Peter Nedergaard, unionens fortid, nutid og fremtid. Første afsnit giver det historiske overblik - og starter med samarbejdets første årtier, før EU blev til EU. Hvorfor gik arvefjenderne Tyskland og Frankrig sammen? Hvorfor ville Frankrig ikke have Storbritannien med? Og hvad er professor Nedergaards egne bud på EU’s fremtid?


 
Fører overgangen til vintertid til flere depressioner?

Postdoc Bertel Teilfeldt Hansen og professor Peter Thisted Dinesen har sammen med nogle kolleger fra Aarhus Universitet undersøgt dette spørgsmål i et paper, der blev udgivet i efteråret 2016.  "Who cares? What's the point?" har interviewet Bertel om projektet. Følg linket nedenfor for at høre podcasten.

Does turning the clocks back for winter-time lead to a higher rate of depression? 


Institutleder Mikkel Vedby Rasmussen og professor Peter Nedergaard har bidraget til det nye nummer af RÆSON (Amerika først - RÆSON28), som handler om det amerikanske præsidentvalg.

Mikkel Vedby Rasmussen mener, at valget af Donald Trump markerer globaliseringens endeligt, mens Peter Nedergaard kritiserer fremstillingen af Trump som en usædvanlig præsidentkandidat uden en konsekvent politisk linje.

Hør en smagsprøve på de to professorers analyser i RÆSONs podcast ved at klikke her.