Podcast fra Institut for Statskundskab – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Statskundskab > Om instituttet > Podcast

Podcast

Sådan fungerer EU: En RÆSON-podcast med Peter Nedergaard

Med den britiske beslutning om Brexit rejste der sig ny tvivl om fremtiden for EU. I en ny podcastserie fra RÆSON giver professor Peter Nedergaard det fulde overblik over samarbejdet – fra starten til idag. Hvorfor ser Unionen ud, som det gør? Og hvad fortæller EU’s historie os om tiden, der kommer?

Serien er gratis. Værterne er Loke Bisbjerg og Viktor Bournonville – og undervejs medvirker en række gæster, der hver stiller et spørgsmål til Peter Nedergaard, bl.a. Rina Ronja Kari (MEP, Folkebevægelsen mod EU) og Jan E. Jørgensen (MF, V).

Samtlige 11 afsnit er nu offentliggjort – find dem på Soundcloud.


Fører overgangen til vintertid til flere depressioner?

Postdoc Bertel Teilfeldt Hansen og professor Peter Thisted Dinesen har sammen med nogle kolleger fra Aarhus Universitet undersøgt dette spørgsmål i et paper, der blev udgivet i efteråret 2016.  "Who cares? What's the point?" har interviewet Bertel om projektet. Følg linket nedenfor for at høre podcasten.

Does turning the clocks back for winter-time lead to a higher rate of depression? 


Institutleder Mikkel Vedby Rasmussen og professor Peter Nedergaard har bidraget til det nye nummer af RÆSON (Amerika først - RÆSON28), som handler om det amerikanske præsidentvalg.

Mikkel Vedby Rasmussen mener, at valget af Donald Trump markerer globaliseringens endeligt, mens Peter Nedergaard kritiserer fremstillingen af Trump som en usædvanlig præsidentkandidat uden en konsekvent politisk linje.

Hør en smagsprøve på de to professorers analyser i RÆSONs podcast ved at klikke her.