Yevgeniy Golovchenko

Yevgeniy Golovchenko

Tenure track adjunkt

Medlem af:

Jeg forsker i politik på sociale medier. Jeg bruger digitale metoder til at undersøge emner indenfor politisk sociologi, kommunikation og international politik. Du kan læse mere på min hjemmeside, golovchenko.github.io.

 

Jeg fokuserer på følgende forskningsområder:

- International konflikt og sociale medier

- Politisk desinformation

- Propaganda og påvirkningskampagner

- Online censur

- Russisk og ukrainsk politik

- Digitale metoder

- Social netværksanalyse

 

Min nuværende forskning er en del af the DIPLOFACE projektet, som er ledet af Rebecca Adler-Nissen. Jeg er en del af Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS) og Digital Political Science Group på Københavns Universitet. Jeg har skrevet min ph.d. afhandling som en del af af ’Digital Disinformation’ projektet, som er finansieret af Calsbergfonden. Jeg har tidligere været på et forskningsophold på New York University med Joshua A. Tucker som vejleder. Her var jeg var med til at undersøge strategierne bag Rusland’s indblanding i amerikanske præsidentvalg. Derudover har jeg været på forskningsophold i Waseda University og Tokyo University.

 

Jeg har tidligere undervist i fagene: 'Propaganda and Disinformation on Social Media' og 'Social Network Analysis'. Jeg er en af underviserne i faget Advanced Social Data Science I (foråret 2021), som er en del af den nye kandidatuddannelse i social datavidenskab.

ID: 135867170