Jakob Dreyer

Jakob Dreyer

Ph.d. stipendiat, Ph.d.-stipendiat

Medlem af:

  • Centre for Resolution of International Conflicts

Forskning
Jakob Dreyer forsker i international politik ed fokus på forholdet mellem sikkerhedspolitik og klimaforandringer. Teoretisk studerer Jakob politisk håndtering af fjerne, langsomme og indirekte former for skade og vold både i relation til menneskabte klimaforandringer og krigsførelse. Hans forskning trækker på politisk sociologi og kombinerer kvalitative og kvantitative metoder. Empirisk fokuserer Jakob på europæisk sikkerheds- og klimapolitik med særlig fokus på EU

Jakob har en baggrund som sprogofficer i arabisk og var udsendt til Irak i 2016 og 2017. Han har tidligerer arbejdet på dansk institut for internationale studier.


Undervisning og formidling

Jakob udviklede og underviste i efteråret 2021 i faget klimadiplomati: Dilemmaer mellem sikkerhed, handel og udvikling i samarbejde med Simon Wandel-Petersen og Klara Christensen fra Udenrigsministeriet (https://kurser.ku.dk/course/astk18370u/2021-2022). I efteråret 2019 underviste Jakob i specialiseringen, Internationale Relationer og Konfliktløsning og han har tidligere været instruktor i faget International Politik.

Jakob har bred erfaring med formidling inden for sit forskningsområde og har blandt andet bidraget med analyser til European Council of Foreign Relations, DR2, P1, TV2, Altinget, Kristeligt Dagblad og Ræson.

Vejledere

Jakobs Ph.d.-vejledere er Professor Ole Wæver og Seniorforsker Helle Malmvig

ID: 182571204