Videnskabeligt Personale – Københavns Universitet

Institut for Statskundskab > Ansatte > VIP (Videnskabeligt Pe...

Olaf Corry

Olaf Corry

Olaf Corry forsker i krydsfeltet mellem international politik og miljø: hvordan påvirkes klima- og miljøpolitik af 'det internationale' og omvendt? Især interesserer han sig for klima- og miljøteknologiers sikkerhedspolitiske dimensioner med fokus på såkaldt 'geoengineering'. Han underviser bl.a i faget International Politik, og i sikkerheds- og risikostudier. Han har skrevet en bog om globaliseringsdebatten og artikler bl.a. om klima- og sikkerhedspolitik. Olaf er tidligere lektor på The Open University, UK, og medforfatter på en ny lærebog og kursusmaterialer i studiet af international politik. Før det var han post doc på Cambridge University bl.a. med et studie af radikale klimabevægelser og nye teknologier. Han blev Ph.D. på Københavns Universitet med en afhandling om globaliseringsdebatten. Umiddelbart efter sin Ph.D. arbejdede han i en årrække som politisk rådgiver på Christiansborg med ansvarsområderne udenrigs-, forsvar-, klima-, energi- og Europapolitik.

Primære forskningsområder

  • International miljøpolitik - især klimapolitik.
  • Politisk dimensioner af klimastyringsteknologier (‘climate engineering’/'geoengineering'
  • Teorier om international politik og sikkerheds- og risikopolitik
  • Global governance og sociale bevægelser
  • Globaliseringsteori
  • Samfundsvidenskablig metoder, diskursive tilgange, videnskabsfilosofi 

Aktuel forskning

 

Olaf Corry arbejder på at forstå international miljøpolitik, især klima- og sikkerhedspolitik. For øjeblikket undersøger han de internationale og udviklingspolitiske konsekvenser af en stigende interesse i klimastyringsteknologier ('climate engineering') som søger at gribe direkte ind i klimasystemet. 

Ift. teori interesserer han sig for global politisk teori, objekt-orienterede tilgange til studiet af international politik, teorier om sikkerhed, samt spørgsmålet om hvordan videnskabelige modeller skal forståes. 

ID: 143261514