APV - Arbejdspladsvurdering

Billede at oplægsholdere Anne Kirstine Damsager, Peter Dahler-Larsen og Bente Sorgenfrey

APV som styrings- og udviklingsværktøj APV har gennem en årrække været lovpligtigt redskab til afdækning af fysisk og psykisk arbejdsmiljø også i offentlig sektor. En nylig undersøgelse af Peter Dahler-Larsen og Anna Sundby viser, at der kan gemme sig et potentiale i APV. Undersøgelsen viser bl.a. at der er en positiv sammenhæng mellem APVs effekt deres kobling med institutionens strategi og personalepolitik. Altså når ledelsen tager APV alvorligt. Det gode spørgsmål er hvornår, hvorfor og hvordan ledelsen evner at integrere APV i ledelsesarbejdet i bredere forstand? Og ikke mindst, hvilke skridt der kan tages for at skabe en positiv udvikling?

Undersøgelsens forfattere peger selv på offentliggørelse af APV som muligt redskab. De peger på en række mulige fordele herved og finder ikke større risici herved.  Men hvilke erfaringer er der hermed? Er der risiko for at ledere hænges ud for forhold de ikke har indflydelse på?  Er der andre måder at nyttiggøre APV på?
 
Vi sætter brug af APV og styrkelsen heraf til debat torsdag den 5. november 2020 kl. 15:00-17:30 over Zoom.

Der er indledende oplæg af

  • Professor og leder af Center for Resultater, Effekter, Måling og Evaluering (CREME), Peter Dahler-Larsen, Institut for Statskundskab
     
  • Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Bente Sorgenfrey, ansvarlig for FH's Lederforum
     
  • Centerdirektør for HR og Uddannelse, Anne Kirstine Damsager, Region Hovedstaden 

Arrangementet afholdes i samarbejde med Center for Resultater, Evaluering, Måling og Effekt CREME).