Formål og baggrund

FORUM inviterer alle, der ønsker at forbedre offentlige styring og ledelse, til dialog.

Formål

FORUMs mission er, at bidrage til at forbedre den offentlige sektors styring og ledelse, så det offentlige skaber øget værdi for borgerne og for samfundet.

Vi ønsker, at være et stadig mere attraktivt netværk for kritisk og konstruktiv dialog om styring og ledelse mellem beslutningstagere, offentlige ledere, forskere og praktikere. Vi faciliterer en åben, ligeværdig dialog, som inspirerer til nye styrings- og ledelsesformer.

Baggrund

Forum blev oprettet af direktør Henrik Hjortdal, rådgiver Christian S. Nissen, professor Preben Melander og universitetsdirektør Claus Nielsen i 2008 i kølvandet på Kvalitetsreformen. FORUM opstod ud fra et behov for et kritisk blik på den dominerende styringstænkning med centralisering, måling og dokumentation. Kronikken "Tilgiv os, vi vidste ikke, hvad vi gjorde", skrevet af bl.a. Claus Nielsen og Henrik Hjortdal blev katalysator.

Behovet for nytænkning er stadig aktuelt. De senere år er kritikken af offentlig styring og ledelse vokset, og det samme er den politiske erkendelse af behovet for at handle. Ledelseskommissionen og Sammenhængsreformen - og senest den varslede Nærhedsreform - er markante eksempler på dette.

FORUMs fokus er styringskæden fra politik og økonomi over forvaltning til organiseringen og ledelsen af mødet med borgerne: Hvordan kan styring, organisering og ledelse støtte og styrke det værdiskabende møde mellem medarbejder og borger?

Har du spørgsmål omkring FORUM? Skriv til Henrik Hjortdal, mail: hhj@ifs.ku.dk