Bog lancering: Resolving International Conflict

Centre for Resolution of International Conflicts (CRIC)  lancerer deres nyeste bog ”Resolving International Conflict: Dynamics of Escalation, Continuation and Transformation” redigeret af postdoc Isabel Bramsen, lektor i sociologi Poul Poder og centerleder og professor ved Institut for Statskundskab Ole Wæver. Til arrangementet vil bogens tre redaktører give en introduktion til den nye bog som fremfører en ny ramme for at forstå konflikter som en særlig form for situation, interaktion og spænding.

Bogen forsøger at vise hvordan konflikter er formet af forskelligartede dynamikker som relaterer sig til emotions, sikkerhedsliggørelse, incitamenter, digital teknologi og vold; selv forsøg på at kontrollere, løse eller erindre konflikter kan ende med at bidrage til konfliktens egen eskalering eller udvidelse. Bogen indeholder en række casestudier af konflikt eskalering og udvidelse fra rundt omkring i verden og fire af bogens bidragsydere vil deltage i arrangementet for at fortælle om deres specifikke kapitler.

Disse er Jakob Skovgaard-Petersen fra Københavns Universitet som præsenterer sit kapitel omhandlende Ulemas rolle i Syrien konflikten, Sara Dybris McQuaid fra Aarhus Universitet som fortæller om sit kapitel omhandlende fortiden i Nord Irland, Poul Poder fra Københavns Universitet som taler om kapitler om ydmygelse og konflikt og Bjørn Møller fra Aalborg Universitet som præsenterer sit kapitel omhandlende tredje parters rolle i Sudan konflikten.

Arrangementet vil blive efterfulgt af en let forfriskning i form af snacks og bobler.


For mere information se og deltag på arrangementets Facebook-event.