Yevgeniy Golovchenko forsvarer sin ph.d.-afhandling ved Institut for Statskundskab

Yevgeniy GolovchenkoKandidat

Yevgeniy Golovchenko

Titel

"Pro-Kremlin Disinformation on Social Media". 
Afhandlingen kan købes som e-bog via Academic books.

Tid og sted

Fredag den 9. oktober 2020 kl. 14.00 på Københavns Universitet, Center for Sundhed og Samfund, Institut for Statskundskab, Øster Farimagsgade 5, 1353 København K., lokale 4.2.26. Af hensyn til kandidaten lukkes dørene præcis kl. 14.00.

Max tredive personer kan deltage fysisk grundet corona restriktioner, hvorfor man skal have en officiel invitation for at deltage (kontakt gerne ph.d.-administrationen via mail: phdcourses@ifs.ku.dk for information angående dette). Dog streames forsvaret på Zoom, og det er derfor muligt at se med her. Yderligere informationer herunder Zoom link følger snarest.

Bedømmelsesudvalg

  • Professor MSO Anders Wivel, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet (formand)
     
  • Associate Professor Molly E. Roberts, University of California, USA
     
  • Professor Sarah Oates, University of Maryland, USA

Resumé

Efter Ruslands annektering af Krim har der været en stigende interesse for Kremls brug af desinformationskampagner. Forskere, myndigheder og journalister fremstiller ofte Rusland som en aktør, der udnytter desinformation til at påvirke valgresultater ved at overvælde sociale medier eller endda at vinde en ’informationskrig’ mod Vesten. Formålet med afhandlingen er at nuancere denne forståelse af desinformation ved at undersøge karakteren og omfanget af pro-Kreml desinformation og moddesinformation på sociale medier. Afhandlingen bidrager med systematiske og empiriske fund til en debat, der primært er drevet af teoretiske antagelser og journalistiske analyser. Afhandlingens fire artikler bruger metoder funderet i social datavidenskab til at analysere pro-Kreml desinformation og moddesinformation. Hver artikel omhandler begivenheder, der har fundet sted i perioden mellem 2014 og 2017, og som har spillet en vigtig rolle i forværringen af forholdet mellem Rusland og Vesten.