28. juli 2021

Erik Rasmussen af Peter Nedergaard

BIOGRAFI

Professor Peter Nedergaard har skrevet en biografi om Erik Rasmussen, der anses som værende grundlægger af statskundskaben som universitetsfag i Danmark.

Erik Rasmussen - manden der skabte dansk statskundskab. Foto: Djøf Forlag
Erik Rasmussen - manden der skabte dansk statskundskab.
Foto: Djøf Forlag

Peter Nedergaards nye bog er en fortælling om Erik Rasmussen som grundlægger af statskundskaben som universitetsfag i Danmark. Biografien belyser den rolle, han har spillet for udviklingen af faget, og hans ungdom, familieliv og forskning er medtaget, så vidt det er relevant for denne fortælling.

Når Erik Rasmussen er en stor figur i dansk statskundskab, er det i højere grad som skaber af faget, end som statskundskabsforsker i mere snæver forstand. Han lagde ellers selv vægt på, at han ville bedømmes på, hvad han havde skrevet, når han talte med kolleger på instituttet. Set med eftertidens øjne er det dog især Erik Rasmussens indsats ud over forskningen, som gør ham enestående i dansk statskundskab, og det har denne biografi derfor fokus på.

Peter Nedergaard er cand.scient.pol. og ph.d. i statskundskab. Siden 2008 professor ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Han var tidligere tilknyttet Copenhagen Business School som professor (mso), og før det i en længere årrække lektor og adjunkt samme sted. Underviser bl.a. i almenstatskundskab, videnskabsteori og metodologi samt EU’s politiske økonomi. Peter Nedergaard har været visiting scholar på Stanford University, og ved Institut für Europäische Poilitik i Berlin samt visiting research fellow ved WalterEucken Institut ved universitetet i Freiburg.