3. februar 2022

Statskundskab får ny studieleder

NY STUDIELEDER

Institutleder Nina Græger har indstillet og dekanen har udpeget professor MSO Lars Tønder som ny studieleder. Han afløser Anders Berg-Sørensen, som fratrådte den 1. februar og vender tilbage til sit lektorhverv.

Lars Tønder. Foto: Joachim Rode
Statskundskabs nye studieleder Lars Tønder. Foto: Joachim Rode

Da professor MSO Lars Tønder tiltrådte som studieleder 1. februar, blev han samtidig ny vice-institutleder for uddannelse.

”Jeg har store forventninger til, at Lars, både på grund af sin faglige profil og erfaring samt sin baggrund som tillidsrepræsentant, vil bidrage til at videreføre den høje kvalitet i vores uddannelsesprogrammer. Samtidig kan Lars sikre fornyelse og robusthed i mødet med instituttets fremtidige udfordringer,” siger institutleder Nina Græger.

Hun nævner samtidig regionaliseringen og fakultetets økonomiske besparelser som eksempler på kommende udfordringer.

Ny konstellation på plads

På Institut for Statskundskab er der nu en ny konstellation med opdeling af studieledelse og ledelse af studienævn. Det betyder, at Lars Tønder skal samarbejde tæt med nævnets forperson, lektor Karina Kosiara Pedersen.

”Jeg ser frem til samarbejdet med begge to. Lad mig også benytte anledningen til at sende en stor tak til nuværende studieleder og vice-institutleder for uddannelse, Anders Berg-Sørensen, for det fine arbejde, han har udført på uddannelsesområdet gennem seks år,” fremhæver Nina Græger.  

Store udfordringer skal tackles

Den nyudnævnte studieleder glæder sig til at komme i gang med de mange opgaver.

”Vi skal blive ved med at styrke og udbygge vores bachelor- og kandidatuddannelser, så vores studerende står bedst muligt rustet til at tackle de mange udfordringer, som vores samfund står overfor,” påpeger Lars Tønder og nævner bæredygtighed og den grønne dagsorden, som han selv er meget optaget af.

”Og så skal vi sørge for at afbøde de værste konsekvenser af de økonomiske besparelser, vi står overfor. Det bliver alt sammen helt sikkert meget spændende, og jeg glæder mig til at bidrage så godt som muligt.”