28. februar 2023

Eksamensopgave udviklede sig til artikel i internationalt tidsskrift

UDDANNELSE

Det startede som et eksamensprojekt i coronatiden. Siden blev det til et samarbejde mellem to studerende og deres underviser, som førte til en udgivelse i tidsskriftet Review of International Studies.

Billede fra tegneserien, hvor karakteren 'Aleppo Man' fortæller om bombardementet af Aleppo
Billede fra tegneserien, hvor karakteren 'Aleppo Man' fortæller om bombardementet af Aleppo. Illustration: Marius Hauge Hvithamar

I 2021 skrev de to statskundskabsstuderende Frederik Windfeld og Marius Hvithamar en eksamensopgave om mediedækningen af krigen i Aleppo. 

”Vi brugte sindssygt meget energi på eksamensopgaven, fordi der var lock down-stemning og sære tider. Det blev et passionsprojekt, fordi vi kunne sidde sammen i en tid, der var lidt ensom,” fortæller Frederik Windfeld til Uniavisen. 

Opgaven, der inkluderede to korte tegneserier, var så god, at deres underviser, professor Lene Hansen, foreslog de to studerende, at de sammen skrev en artikel med afsæt i opgaven. 

”Der var potentiale til en artikel, som kunne gå i et internationalt toptidsskrift, hvis de ville arbejde videre med det,” siger Lene Hansen til Uniavisen. 

Medforfattere – ikke studerende

Nu, to år senere, er deres artikel – med en ny og længere tegneserie – udgivet i det prestigefyldte tidsskrift Review of International Studies. 

”Fra begyndelsen gjorde hun (Lene Hansen, red.) det klart, at vi var medforfattere og ikke studerende. Vi skulle kunne sige hende imod, være uenige og på den måde få skabt en ny dynamik. Derfor er det også blevet en helt anderledes artikel, end den opgave vi afleverede for snart to år siden. Det er et nyt projekt, som vi alle ejer,” understreger Frederik Windfeld. 

Læs meget mere om historien i Uniavisen.