26. september 2019

Pris for bedste kandidatspeciale i Dansk Arbejdsmarkedspolitik 2019

VINDERE AF PRISOPGAVE

Fem studerende blev torsdag den 26. september 2019 hyldet i Beskæftigelsesministeriet for deres kandidatspecialer om arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard deltog i prisoverrækkelsen.

For tredje år i træk uddeler Beskæftigelsesministeriet priser til de bedste kandidatspecialer inden for arbejdsmarkedsøkonomi og arbejds- og ansættelsesret. I år har ministeriet som noget nyt valgt også at uddele en pris inden for arbejdsmarkedspolitik.

Et bedømmelsesudvalg inden for hvert område har udvalgt de tre bedste opgaver fra 2018, og vinderne blev kåret ved en ceremoni i Beskæftigelsesministeriet torsdag den 26. september 2019. Med kåringen følger en pris på 25.000 kroner.

Daniel Christensen og Sofie Steen Bagger vinder prisen for bedste arbejdsmarkedspolitiske opgave for deres kandidatspeciale ”Dansk flexicurity og svensk flexikaritet: En historisk komparativ analyse af korporatismens betydning for prekært arbejde i Norden”. Specialets mål er at forstå og forklare, hvorfor prekært arbejde – defineret som ustabile job med lav beskyttelse og lav løn – er mere udbredt i Sverige end i Danmark, selv om de to lande på mange måder ligner hinanden.

Bedømmelsesudvalget med professor Peter Nedergaard som formand giver som begrundelse, at kandidatspecialet er grundigt, veldokumenteret og velskrevet.

I specialet finder Daniel Christensen og Sofie Steen Bagger, at forskellen mellem de to lande skyldes en politisk bestemt lovgivningsmodel i Sverige siden 1971, der har skabt en stærk opdeling mellem lovbeskyttede insidere og ubeskyttede outsidere på det svenske arbejdsmarked. Omvendt har den danske forhandlingsbaserede arbejdsmarkedsmodel medført, at insider-outsider problematikken er langt mindre presserende, da hverken danske lønmodtagere eller arbejdsgivere dominerer.

Instituttet ønsker Sofie og Daniel tillykke.

Se en lille film fra overrækkelsen og interview med vinderne herunder.

 

Kildeangivelse: Beskæftigelsesministeriet den 26. september 2019.