26. maj 2020

UCPH Forward byder Wiebke Marie Junk velkommen

Talentudviklingsforløb

Talentprogrammet UCPH Forward byder velkommen til Wiebke Marie Junk i dens næste kohorte. UCPH Forward tilbyder et intensivt, skræddersydet talentudviklingsforløb for KU-forskere, der viser ekstraordinær akademisk dygtighed, kreativitet, motivation og modet til at forbinde discipliner.

Adjunkt Wiebke Marie Junk
Adjunkt Wiebke Marie Junk.

“Som jeg ser det, ligger programmets styrke i at kombinere karriereudvikling med personlig udvikling og kontakten med forskellige sektorer i Danmark og i Europa”, siger Wiebke, som er Adjunkt på Institut for Statskundskab. ”Jeg håber, at programmet vil hjælpe mig både med at skrive succesfulde ansøgninger om bevilliger, og med at tackle nogle af udfordringerne, der kommer med en akademisk karriere. Udfordringer såsom en sund work-life balance, udfordringen med at jonglere med prioriteterne i forskning, undervisning og forvaltning, eller de vedvarende ubalancer mellem køn i vores sektor, kræver udveksling i et stærkt netværk af unge forskere.
Jeg ser frem til et års intensivt coaching og food for thought!”

Nina Græger, Institutleder for Statskundskab, tilføjer: “Jeg ønsker Wiebke tillykke med at være iblandt de 24 kandidater (13 danskere, 11 udlændinge), der sammen med tre andre forskere fra vores fakultet, er udvalgt til dette prestigefyldte program. Som medlem af udvælgelseskomiteen kan jeg bekræfte, at konkurrencen var hård, selvom jeg selvfølgelig ikke behandlede ansøgerne fra vores institut. Derfor er jeg meget stolt af at Wiebke blev valgt ud, og jeg forventer, at hendes deltagelse i programmet vil bringe værdifuld viden og erfaring samt nye og vigtige netværk til instituttet.”

Wiebke Marie Junk er Adjunkt på Institut for Statskundskab. Hendes forskningsinteresser er relateret til offentlig politik, komparativ politik, og politisk deltagelse. Hun forsker især i politiske beslutningsprocesser på nationalt og europæisk plan, med fokus på lobbyisters indflydelse på politiske beslutninger. Hendes forskning er blevet udgivet i blandt andet American Journal of Pol American Journal of Political Science (AJPS), Journal of European Public Policy (JEPP), Governance, European Journal of International Relations (EJIR) og Comparative Political Studies (CPS).