Udvalgte podcasts

Hør vores forskere fortælle om aktuel forskning og samfundsdebat.

Marlene Wind
Kan man smække kassen i for lande, der truer retsstaten? (for Altinget via Soundcloud)
Et nyt lovforslag fra EU vil tage støtten fra lande, der som for eksempel Ungarn og Polen anklages for at træde på grundlæggende demokratiske værdier. Professor Marlene Wind er i studiet i denne udgave af Altingets podcast om Europa for at teste for og imod lovforslaget samt at forklare, hvorfor Brexit er gået i hårdknude igen og igen.

Mikkel Vedby Rasmussen
Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig (for Altinget via Soundcloud)
Vi kan ikke længere gå ud fra den internationale liberale verdensorden som udgangspunkt for vores sikkerhedspolitik. Ja, det har noget med Trump at gøre, men ikke kun. Magasinredaktør Esben Schjørring spørger Mikkel Vedby Rasmussen hvorfor krisen mellem Danmark og Iran er et godt eksempel på en ny tid.

NATO's nationale test (for Altinget via Soundcloud)
Når generaler og statsledere bliver revisorer i stedet for strateger, drukner diskussionen om Rusland, Storbritanniens rolle i europæisk forsvarssamarbejde efter Brexit og de nye teknologiske udfordringer.

Analyse af konflikten mellem Vesten og Rusland (for Altinget via Soundcloud)
Mens russerne 18. marts skal udfylde deres rolle som vælgere i Ruslands håndterede demokrati, spidser konflikten mellem Rusland og Vesten til. Det er den største udfordring, som Vladimir Putin står overfor i sin næste periode som Ruslands præsident.

Det har Putin lært af James Bond (for Altinget via Soundcloud)
Konflikten mellem Vesten og Rusland er trappet op, og den foreløbige kulmination kom efter Vestens koordinerede udvisning af russiske diplomater - hvilket førte til tilsvarende udvisninger fra Rusland.

Brexit gemmer på ubehagelige spørgsmål for resten af EU-landene (for Altinget via Soundcloud)
De tilbageværende EU-medlemmer bør ikke lune sig over krisen i Storbritannien, men i stedet finde løsninger på problemerne i egne baghaver. Mikkel Vedby Rasmussen har besøgt Altinget:ajour til en uddybende snak om, hvilken fremtid EU går i møde , når Brexit er overstået.

Peter Nedergaard
Podcastserie: Sådan fungerer EU (for RÆSON via Soundcloud)
Med den britiske beslutning om Brexit rejste der sig ny tvivl om fremtiden for EU. I en ny podcastserie fra RÆSON giver professor Peter Nedergaard det fulde overblik over samarbejdet – fra starten til idag. Hvorfor ser Unionen ud, som det gør? Og hvad fortæller EU’s historie os om tiden, der kommer?
Serien er gratis. Værterne er Loke Bisbjerg og Viktor Bournonville – og undervejs medvirker en række gæster, der hver stiller et spørgsmål til Peter Nedergaard, bl.a. Rina Ronja Kari (MEP, Folkebevægelsen mod EU) og Jan E. Jørgensen (MF, V).

Podcastserie om Tysklands fortid, nutid og fremtid (for Ræson via Soundcloud)