Master of Public Governance – Københavns Universitet

Master of Public Governance

Master of Public Governance (MPG) er en fleksibel masteruddannelse, der klæder offentlige ledere på til at møde de krav, der er til offentlig ledelse i dag og i fremtiden. MPG'en er et unikt samarbejde mellem Københavns Universitet og Copenhagen Business School.

MPG'en fokuserer på det ledelsesfaglige område - herunder det personlige lederskab. Deltagerne fordyber sig på uddannelsen i problemstillinger fra deres egen organisation og løser praktiske cases og konkrete udfordringer på arbejdspladsen. Ud over at gøre undervisningen mere relevant for den enkelte deltager, sikrer dette også et højt udbytte for deltagernes arbejdsplads. Den forskningsbaserede undervisning, baseret på lokal forskning, giver et højt fagligt niveau og en høj grad af aktualitet. Uddannelsen kan designes ud fra deltagerens egne behov, og vil afspejle udfordringer i den enkeltes ledelsesvirkelighed.

Man kan tage uddannelsen på alt fra 2 til 6 år. MPG er udviklet i kølvandet på trepartsaftalen på det offentlige arbejdsmarked i 2007 og de første deltagere startede i efteråret 2009. Med 600 deltagere er MPG'en den største masteruddannelse i Danmark målrettet offentlige ledere - her mødes ledere fra hele den offentlige sektor.

Forskere fra Institut for Statskundskab underviser i vidt omfang på uddannelsen og  sidder i MPG’ens studieledelse.