Sidefag i samfundsfag – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Institut for Statskundskab > Uddannelser > Sidefag i samfundsfag

Sidefag i samfundsfag

Fotograf: Sara GalbiatiSidefagsuddannelserne i samfundsfag er for studerende, som ønsker faglig kompetence i samfundsfag eller studerende, der ønsker et sidefag i samfundsfag som en del af deres bacheloruddannelse.

Opbygning

Som sidefagsstuderende tager du en række fag bachelorniveau i statskundskab. Sidefaget består af en bachelordel på 45 ECTS. Bachelordelen af sidefaget indgår som en del af din bacheloruddannelse. Det faglige indhold af bachelordelen kan være afhængig af, hvornår du er optaget på sidefaget.

Hvis du ønsker faglig kompetence i samfundsfag, skal du ud over bachelordelen af sidefaget tage enten et kort eller langt sidefagsdel som en del af din kandidatuddannelse. Hvilket tilvalg du skal have, afhænger af dit hovedfag:

  • Studerende fra det samfundsvidenskabelige område skal i alt tage 90 ECTS for at få faglig kompetence i samfundsfag. Det svarer til sidefagets bachelordel og en kort kandidatdel
     
  • Studerende med andet centralt fag skal i alt tage 120 ECTS for at få faglig kompetence i samfundsfag. Det svarer til sidefagets bachelordel og en lang kandidatdel

Den korte eller lange kandidatdel indgår som en del af din kandidatuddannelse.

Bachelordel (45 ECTS)
Politologisk grundkursus, Politisk teori og idéhistorie, National forvaltning, Sociologi.

Kandidatdel (75 ECTS)
Metode 1, Mikroøkonomi, Makroøkonomi, Metode 2, Almen statskundskab, Sammenligende statskundskab, International politik.