Verden vendt på hovedet - København

Oplægsholderne - København

Verden blev vendt på hovedet den 11. marts 2020, da Danmark lukkede. Ledere og medarbejdere i sundhedssektor, politi og ældrepleje trådte i karakter.

Beslutninger blev taget og udført med rekordfart – også lokalt. Det fungerede, fordi der var en oplevelse af fællesskab og gensidig tillid til, at alle gjorde deres bedste. Fællesskab og tillid fylder heldigvis fortsat meget i Danmark.

Men det menneskesyn, der ligger bag Economic Man og varianter af New Public Management, har præget offentlig styring og ledelse i en årrække. Det menneskesyn baserer sig på individualisme og lav tillid. Det er der bred tilslutning til at ændre på. Men hvad stiller vi i stedet? Det debatterer vi den 3. september 2020 på baggrund af oplæg fra:

  • Professor Kurt Klaudi Klausen, SDU, som i sin seneste bog Verden vendt på hovedet på baggrund af sine lederundersøgelser i 2003, 2010 og 2017 slår et slag for at udnytte de stærke kompetencer og kræfter, som ligger ude på institutionerne bedre end vi gør i dag
     
  • Næstformand Bente Sorgenfrey, Fagbevægelsens Hovedorganisation, som vil samle op på nogle af de erfaringer politi- sygepleje- og skoleledere har gjort sig under Coronakrisen og hvordan der bør følges op herpå
     
  • Næstformand i KOMDIR, Kommunaldirektør Eik Møller, Ballerup kommune, som vil fortælle om muligheder og risici ved at bruge erfaringerne fra Corona som ”new normal”. Er der fx hensigtsmæssigt at styre via direkte kommunikation mellem institutionsniveauet og regeringen via nationale medier, som det i perioder skete under ned-og oplukning.

Arrangementet holdes i samarbejde med Fagbevægelsens Hovedorganisation.