24. november 2022

SAMF-studerende vinder prestigefyldt essay-konkurrence

PRIS

Morten Hybschmann, der læser statskundskab på Københavns Universitet, har netop vundet Hoover Institutions Director’s Award. Prisen modtager han for et essay, der kritiserer den måde, som USA har indrettet deres cyberforsvar på.

Morten Hybschmann
Morten Hybschmann

Det hele begyndte i sommer, hvor Morten Hybschmann deltog i en ’Summer Policy Boot Camp’, arrangeret af tænketanken Hoover Institution.

”Sommerskolen var en kæmpe oplevelse. Stanford Universitys smukke campus dannede en vidunderlig ramme, og der var rig mulighed for at socialisere og danne venskaber med studerende og ’young professionals’ fra hele verden,” fortæller han.

Særligt imponeret blev Morten Hybschmann over, at den amerikanske tænketank kunne tiltrække så mange enestående forskere, som tilmed også havde mange års erfaring fra de øverste politiske embeder.

”Især var den spændende at høre den tidligere udenrigsminister Condoleezza Rice og den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver og trestjernede general, H.R. McMaster, tale. Sidstnævnte fik jeg endda mulighed for at vende verdenssituationen med over en lang frokost, hvor han fortalte om personlige anekdoter om alt fra sin ledelse af flere krige, til møder med Xi Jinping,” nævner han.

Nyt syn på cyberkrig

Som afslutning på en intens uge, hvor Morten Hybschmann og de øvrige deltagere diskuterede kerneprincipperne og værktøjerne for offentlig politik, blev alle opfordret til at anvende deres viden ved at undersøge og udvikle et politisk forslag.

Morten Hybschmann valgte at kaste sig over emnet cybersikkerhed i essayet ’Recalibrating Cyber Defense: Proposal for a Networked National Cyber Strategy’. Her hævder han, at politiske beslutningstagere i årevis har mistolket truslen fra cyberkrigsførelse.

”Først og fremmest er det usandsynligt, at cyberoperationer vil eskalere til væbnet konflikt, og de har begrænset effekt i krigsførelse,” skriver han og fortsætter:

”Cyberoperationer bør i stedet ses som et middel til undergravning, da de er for langsomme, for svage, og for flygtige til at flytte magtbalancen på målrettet, forudsigelig og tidssvarende maner,” foreslår han.

En overrasket vinder

I november offentliggjorde Hoover Institution så vinderne af tænketankens Director’s Award. Blandt vinderne var Morten Hybschmann, som dermed bliver den anden studerende fra Københavns Universitet, som modtager denne hæder (den første var Marc Sabatier Hvidkjær, ligeledes fra statskundskab).

Morten Hybschmann kalder det en kæmpe oplevelse og en stor ære at vinde Hoover Institutions Director’s Award.

”Man konkurrerer jo imod studerende og færdiguddannede fra verdens bedste universiteter, så jeg er selvsagt meget stolt over at være blevet udvalgt,” siger han og uddyber:

”Jeg er faktisk også en smule overrasket, for mit policy proposal går meget kritisk til værks over for den måde, amerikanerne har indrettet deres cyberforsvar. Så det var langt fra sikkert, at de var enige i min analyse.”

Morten Hybschmann får overrakt prisen i Washington DC til februar. Her får han også mulighed for at møde en lang række af amerikanske topfolk inden for politik, forsvar og erhverv.

Læs mere om Hoover Institution Summer Policy Boot Camp.

Emner