17. april 2024

Lene Hansen modtager Susan Strange Award

PRIS

Ved dette års konference i International Studies Association (ISA) blev Lene Hansen, professor ved Institut for Statskundskab, udvalgt til at modtage ISA’s Susan Strange Award.

Lene Hansen modtager Susan Strange Award ved dette års konference i International Studies Association (ISA)

Gennem årene har Lene Hansen adskillige gange modtaget priser og bevillinger i relation til sin forskning i bl.a. sikkerhedspolitik. Nu kan Lene Hansen skrive endnu en pris på listen over hædersbevisninger: den prestigefyldte Susan Strange Award, som blev overrakt på ISA-konferencen i San Francisco i begyndelsen af april.

”Ud over at være en talentfuld forskningsleder og engageret mentor og vejleder for yngre forskere, har Lenes forskningsbidrag formet feltet for kritiske sikkerhedsstudier gennem to og et halvt årti,” fremhæver Laura Shepherd, afgående præsident for International Studies Association.

Har modarbejdet snævre tankegange

Lene Hansen har åbnet kreative og innovative veje for forskning gennem sit omhyggelige arbejde med diskurs og repræsentation, vurderer Laura Shepherd.

”Desuden har Lenes arbejde med feminisme og poststrukturalisme i sikkerhedsstudier vedholdende modarbejdet snævre tankegange og konventionel visdom,” siger hun og uddyber:

”Gennem sin forskning og sine professionelle aktiviteter har Lene skabt og holdt plads til kritiske og feministiske forskere, der søger at identificere og forstå magtens operationer – herunder kønnet og racialiseret magt – i verdenspolitiske praksisser.”

Takker forskerkollegaer for støtten

Selv er Lene Hansen meget beæret over at være årets modtager af Susan Strange Award.

”Og jeg er utrolig glad for den motivation, som professor Laura Shepherd kom med ved overrækkelsen i San Francisco. Formuleringen af prisen lægger vægt på en individuel forskningsindsats, men jeg ville ikke have fået prisen uden støtte fra mange andre forskere i årenes løb, inklusiv mine fantastiske kolleger her i København,” påpeger Lene Hansen.

På Institut for Statskundskab glæder professor og institutleder Nina Græger sig over, at årets Susan Strange Award går til Lene Hansen.

”Det er typisk Lene at nævne støtten fra nationale og internationale forskerkolleger. Det er måske fordi hun selv er blandt dem, der bidrager allermest til fællesskabet og hjælper kolleger på alle niveauer og de studerende med at opnå deres mål. Hun er en kæmperessource for instituttet,” siger Nina Græger og fortsætter:

”Lene er en topforsker indenfor IR og sikkerhedsstudier, kendt for sin intellektuelle nysgerrighed, bundsolide kundskaber og for at udfordre konventionel tænkning og magtstrukturer – både i sin forskning og i det akademiske miljø. Jeg kan ikke forestille mig en bedre kandidat til Susan Strange Award, og så er hun også i godt selskab, når man ser på tidligere prismodtagere. Dette er en meget velfortjent pris.”

Fakta om prisen

Susan Strange Award blev indstiftet i 1998 for at anerkende den britiske forsker Susan Strange (1923-1998) for hendes unikke og ekstraordinære rolle inden for International Studies Association og det verdensomspændende forskersamfund.

Prisen anerkender en person, hvis enestående intellekt, selvsikkerhed og indsigt mest udfordrer konventionel visdom og intellektuel og organisatorisk selvtilfredshed i det internationale studiesamfund.

Blandt tidligere modtagere er Robert O Keohane (2012), Peter J. Katzenstein (2011), Cynthia Enloe (2007) og Robert W. Cox (2001).

Læs mere om Susan Strange Award her.

Emner