Yevgeniy Golovchenko

Yevgeniy Golovchenko

Tenure Track Adjunkt

Jeg forsker i politik på sociale medier og politisk kommunikation i internationale konflikter. Jeg bruger metoder fra social datavidenskab til at undersøge emner indenfor politisk sociologi, kommunikation og international politik.

 

Jeg fokuserer på følgende forskningsområder:

  • Desinformation, misinformation og propaganda
  • Online censur
  • Hybrid krigsførelse og informationskrig
  • Russisk og ukrainsk politik
  • Social netværksanalyse

Jeg er koordinator for “Hub on mis-/disinformation” på Institut for Statskundskab og en del af Copenhagen Center for Social Data Science (SODAS)

Jeg har skrevet min ph.d. afhandling om pro-Kremlin desinformation på sociale medier som en del af af ’Digital Disinformation’ projektet, der var finansieret af Carlsbergfondet. Min nuværende forskning er en del af the DIPLOFACE projektet, som er ledet af Rebecca Adler-Nissen. Jeg har været på et forskningsophold på New York University, hvor jeg var med til at undersøge russiske påvirkningskampagner rettet mod valg i USA sammen med forskerne fra SMaPP lab. Derudover har jeg været på forskningsophold i Waseda University og Tokyo University.

Jeg har tidligere undervist i fagene: 'Propaganda and Disinformation on Social Media' og 'Social Network Analysis'. Jeg var en af underviserne i faget Advanced Social Data Science I og vil være med til at undervise Digital Methods – begge fag som en del af den nye kandidatuddannelse i social datavidenskab.

Træffetid: tirsdage 15:15-16:15

ID: 135867170