Fotograf: Sara Galbiati

Hvem kan blive meritstuderende?

Hvis du læser på et andet universitetsstudie, men gerne vil tage enkelte fag på Institut for Statskundskab, skal du søge om at blive meritstuderende. Meritstuderende optages på ét eller flere fag for ét semester ad gangen.

Hvis du allerede er færdiguddannet, men ønsker at tage enkelte fag, kan du blive optaget på Åbent Universitet.

Kandidatstuderende har fortrinsret til udbud og kun bachelorstuderende fra Københavns Universitet optages på bachelorfag. Se nærmere om reglerne i studievejledningens pjece "Vejledning for meritstuderende", som kan hentes i højreboksen på denne side.

Hvordan bliver man meritstuderende?

For at blive optaget som meritstuderende, skal du udfylde skemaet til ansøgning om meritkurser, som du finder på denne side. Derudover skal du have en forhåndsgodkendelse fra dit eget institut, hvori det fremgår, at du kan få kurset meritoverført til din uddannelse.

Der er ansøgningsfrist for at blive meritstuderende 1. juni for efterårssemestret og 1. december for forårssemestret.

Copenhagen School of Law and Governance

Copenhagen School of Law and Governance er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Copenhagen Business School, hvor kandidatstuderende på cand.merc.jur., cand.merc.pol., cand.jur. og cand.scient.pol. kan søge om kandidatkurser på de forskellige studier uden først at ansøge om forhåndsgodkendelse. 

Studerende som søger optagelse gennem Copenhagen School of Law and Governance, skal anvende et særligt ansøgningsskema, hvor der ikke kræves forhåndsgodkendelse.

For at kunne anvende ordningen er det et krav, at man kan medsende et bachelorbevis. Hvis du ikke har et bachelorbevis, henvises du til at ansøge om at blive almindelig meritstuderende. Til toppen